Maailma üks hinnatumaid nüüdismuusika ansambleid Nordic Affect esineb täna Tallinnas

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Affect
Nordic Affect Foto: Eesti Muusika Päevad

Eesti Muusika Päevade raames Kanuti Gildi Saalis publiku ette astuv islandi ansambel Nordic Affect musitseerib ajaloolistel pillidel kontserdil «Soe elu jäämäe jalamil», esitusele tulevad nii eesti kui islandi heliloojate teosed.

Maailma üht hinnatuimat nüüdismuusika ansamblit Nordic Affect on kiidetud tundlike avastusretkede ja repertuaaripanuse eest. Islandi muusikaelu pärliks nimetatud Nordic Affect on kujundanud väga unikaalse väljenduslaadi, mis on toonud ansamblile ka rahvusvahelise tunnustuse.

Eesti Muusika Päevadeks on auhinnatud ansambel ette valmistanud ökoloogia ümber keerleva põneva kava eesti ja islandi muusikast. Kavas on rahvusvaheliselt tuntud heliloojate, nende hulgas ka eestlaste Helena Tulve ja Mirjam Tally teosed. Islandi muusikast on muuhulgas kavas tõusva tähe Úlfur Hanssoni Nordic Affectile kirjutatud teos, mis kutsub publikut kaasa lööma.

Kontsert algab kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles