Kuidas Pariis õhkimisest pääses? «Diplomaatia» Postimehe Kinos (2)

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Diplomaatia»
«Diplomaatia» Foto: Kaader filmist

Nädala lõpuni saab Postimehe Kinos vaadata tõestisündinud lool põhinevat sõjalist põnevikku «Diplomaatia» (Prantsuse, 2014).

Cyril Gély samanimelisel näidendil põhinev režissöör Volker Schlöndorffi film on tõestisündinud lugu 1944. aasta augustiööst, mis päästis Pariisi maa pealt pühkimisest. Pariisi sõjakuberner, Saksa Wehrmachti kindral Dietrich Hugo Hermann von Choltitz (Niels Arestrup) on saanud kindla käsu – vägede taganemisel hävitada Pariis.

Enne plaani elluviimist külastab kindralit aga Rootsi konsul ja ärimees Raoul Nordling (André Dussollier), kelle eesmärk on kindral ümber veenda. Ainsaks veenmisvahendiks on diplomaadil sõnad.

«Diplomaatia» on kammerlik ajalooline draama, mida kannavad kaks väga tugevat näitlejatööd, tehes tekstikesksest stsenaariumist haarava vaatemängu. Me kõik teame, et Pariis on omal kohal alles, kuid tee linna säilitamiseni on kõigest hoolimata huvipakkuv.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles