Esietendub Riina Maidre ja Nero Urke lavastus «Skaala surm» (1)

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Maidre, Nero Urke «Skaala surm»
Riina Maidre, Nero Urke «Skaala surm» Foto: Johanna Eenma

Riina Maidre ja Nero Urke esimene koostöölavastus «Skaala surm» esietendub 21. aprillil Kanuti Gildi saalis.

Lavastuses realiseeruvad 21. sajandi burlesk, travestialik meeleolu ja mõtteid koondav või laialipaiskav meelelahutus. Temaatiliselt keerleb see ümber telje surm-armastus-illusioon. 

Lavastust motiveerib ühelt poolt üksikisiku kestmine tühikäigul ning teiselt poolt väliste tingimuste aina jõulisemalt survestav kategoorilisus ja ekstsentrilisus. Selle kunstilise eneseväljenduse eesmärk on halle varjundeid elimineerides rajada teed ning luua ruumi tõmbe- ja tõukejõudu kogevale teadvusele. 

Riina Maidre on vabakutseline näitleja-etenduskunstnik Eestis. Tema tööde ühisosaks on saanud katsetuslik meetod ja kunstiline manifest, mille järgi iga järgnev töö algab eelmise tööprotsessi jälgedelt.

Nero Urke on vabakutseline näitleja-lavastaja Eestis. Oma töödes taotleb universaalset tõetunnet. Tema esitust ja loodud ruume iseloomustab detaili perfektsuse taotlus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles