Pagulasteema jõuab ka animafilmi (2)

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pööriöö».
«Pööriöö». Foto: Visand

25 000 eurot eraldas Eesti Filmi Instituut joonisfilmi «Pööriöö» tegemiseks. Umbes 10-minutiline linateos räägib sellest, kuidas väikesesse Eesti külla immigreerub ühel heal päeval hordide viisi pingviine.

«Jah, film puudutab hetkel aktuaalset migratsiooniteemat,» ütles filmi stsenarist ja režissöör Mikk Mägi, kes on laiemale publikule tuntud kui üks «Vanamehe multika» autoritest.

Tema sõnul on film inspireeritud eesti hõimudest ja sellest, kui suur on universum, kui väike inimene ja kui palju suudab viimane oma tegudega ajaloo kulgu muuta. 

Eesti Filmi Instituudi peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins ütles, et sürreaalse loo kihistused maalivad «Pööriöös» küllaltki lootusetu pildi Eesti külaelust, mis ühelt poolt avab võõravihkamist ja teiselt poolt jõmlikku suhtumist naistesse. «Autorite visioon on vaimukas, kohati valus ja kohati ropp, aga see on kriitiliselt illusioonitu,» võttis ta lühidalt kokku ekspertide hinnangu.

Stuudios Birds of Paradise (BOP) valmiva filmi kunstnik ja peaanimaator on Sander Joon. 50 000 euro suuruse eelarvega linateos peaks välja tulema 2017. aasta kevadel.

Hingusele pole läinud ka populaarne animasari «Vanamehe multikas». «Meil ootab suur ports uusi lugusid filmimist, aga kahjuks ei ole me neile siiani suutnud rahastust leida,» ütles Mägi.

Pööriöö from BOP! on Vimeo.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles