Arvo Kruusementi tunnustati preemiaga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Kruusement
Arvo Kruusement Foto: Sille Annuk

Tallinna Linnavalitsus otsustas anda Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia filmirežissöörile, stsenaristile ja näitlejale Arvo Kruusemendile.

Tallinna linnavalitsuse teatel on Arvo Kruusement pikaaegne Mustamäe elanik, kel on märkimisväärne panus Eesti kultuuripärandisse ja filmiajalukku. «Eesti filmi suurkuju loomingulisse pagasisse kuulub mitmeid tuntud ja tunnustatud mängufilme, kuid just tema film «Kevade» valiti 2012. aastal sajandi parimaks Eesti filmiks,» sõnas abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Arvo Kruusement töötas Tallinnfilmis 25 aastat ning on lavastanud seitse mängufilmi: «Kevade» (1969), «Don Juan Tallinnas» (1971), «Suvi» (1976), «Naine kütab sauna» (1978), «Karge meri» (1981), «Bande» (1985) ja «Sügis» (1990). Ta on olnud kahe filmi juures teine režissöör, kolme filmi stsenarist ja teinud dokumentaalfilme. Arvo Kruusement on ühiskondlikult aktiivne pensionär, kes lööb kaasa kogukonna edasiarendamisel.

Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia eesmärk on tunnustada tallinlastest teenekate kultuuritegelaste loomingulist tegevust. Preemia antakse pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kunsti, teatri, filmi, tantsu, muusika, arhitektuuri või kirjanduse alal. Preemia andmisega tunnustatakse loovisiku panust Tallinna kultuuriellu.

Preemia suurus on 4430 eurot ning preemia koos sellega kaasnev tunnistus antakse Arvo Kruusemendile üle Tallinna päeval 15. mail.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles