Kultussarja «Troonide mäng» veriseim hooaeg algab esmaspäeval

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarja  «Troonide mäng» uus hooaeg põhineb originaalstsenaariumil
Sarja «Troonide mäng» uus hooaeg põhineb originaalstsenaariumil Foto: FOX

Esmaspäeval esilinastub Eestis telesarja «Troonide mäng» oodatud kuues, senisest veriseim hooaeg. Uue hooaja esimene episood jõuab eetrisse telekanalis FOX algusega kell 22.00.

Menuka seriaali kuues hooaeg linastub rohkem kui 170 riigis ning Eestisse jõuab see vähem kui 24 tundi pärast maailma esilinastust. Uus hooaeg lubab anda vastused mitmetele fänne huvitavatele küsimustele – kas surmavalt haavata saanud Jon Snow jääb ellu, milline saatus ootab sõdalaste võimuses olevat draakoniemandat Daenerys Targaryeni jpm. Sarja tegijad on vihjanud, et sellel hooajal saab näha ka sarja seni suurimat ja võimsaimat võitlusstseeni, mille valmistamiseks kasutati rohkelt CGI tehnoloogiat.

«Troonide mäng» on maailma kallimaid telesarju – ühe episoodi tootmine maksab keskmiselt 6 miljonit dollarit. Sarja kalleim episood, milleks oli teise hooaja üheksas «The Battle of Blackwater» maksis lausa 8 miljonit dollarit. Sarja kuues hooaeg on filmitud Põhja-Iirimaal, Hispaanis, Horvaatias ja Islandil. Sari on oluliselt tõstnud Põhja-Iirimaa külastatavust, tuues piirkonnale sisse hinnanguliselt 100 miljonit dollarit. Piirkonna turismikeskused pakuvad ekskursioone enamikesse võttepaikadesse. Rahvusvaheline meedia on ennustanud kuuendas hooajas 13 tegelase võimalikku surma. Sarja tegijad nimetavad algavat hooaega ka sarja kõige verisemaks.

«Troonide mängu» üht hooaega filmitakse terve aasta, näiteks viiendat viies riigis 240 päeva. Võttemeeskonda kuulus üle tuhande inimese, 166 osatäitja ja 5000 ekstra.  

Sari võitis 2015. aastal 12 Emmy auhinda, lüües sellega auhinnagaala senised rekordid. Kokku on sari viie aasta jooksul võitnud 190 erinevat auhinda, neist 26 Emmyt.

Kultussarja «Troonide mäng» kuues hooaeg linastub telekanalis FOX, alates esmaspäevast, 25. aprillist kell 22.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles