Arvustus: «Troonide mäng», kuues hooaeg. Talv jõudis kohale

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arya Stark (Maisie Williams) aktsioonis.
Arya Stark (Maisie Williams) aktsioonis. Foto: SCANPIX

Talv jõudis märgatavalt kohale muidugi juba eelmisel, viiendal hooajal, aga kuna kuuendat on muuhulgas nimetatud «seni veriseimaks», lisab ka süvenev talv kogu loole kindlasti süngust.

Hooaja esimene osa verisuse koha pealt pettumust ei valmista: oma elu jätab nii hulk statiste kui ka pisut tähtsamaid tegelasi, neid langeb nii lahingus kui ka perekonnasisese võimuvõitluse käigus. Ehkki Jon Snow pidi ikka kindlasti surnud olema, on paljudel fännidel lootus, et keegi ta siiski ellu äratab. Lahtine on ka näiteks Stannis Baratheoni elu ja surma küsimus, sest ehkki eelmise hooaja lõpp viitab ka tema hukkamisele, teavad sarja vaatajad (ja veel paremini raamatute lugejad), et selles maailmas ei pruugi surm sugugi nii kindel olla.

Ülimenuka sarja kuues hooaeg on mitmel põhjusel põnevam kui varasemad. Esiteks on lahtisi otsi tõesti palju, teiseks juhtus see, mida ammu ennustati: sari on raamatutest ette jõudnud ning lugejatel pole seda enam millegagi võrrelda. Mõnes mõttes on sellest kahju, sest George R. R. Martin on jõudnud valmis kirjutada mitmesuguseid huvitavaid episoode ja süžeeliine, millest seriaalitegijad on mööda vaadanud, ja praegu näib, et need enam sarja ei jõuagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles