Ettevaatust – Mari-Liis Lill! (4)

Jaak Allik
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Lille ja Paavo Piigi lavastus «Teisest silmapilgust».
Mari-Liis Lille ja Paavo Piigi lavastus «Teisest silmapilgust». Foto: Siim Vahur

Kui lavastus «Teisest silmapilgust» välja tuli, tegi sellest uudise 25-miljonilise auditooriumiga RTV. On üsna erakordne, et üks Eesti esietendus jõuab mõne rahvusvahelise telekanali prime-time'i uudistesaatesse.

Järelikult on juhtunud midagi, mis arvatakse ületavat väikeriigi teatripubliku huviläve. Ja jälle on selle taga Mari-Liis Lill, naine, kelle nimi jõudis esmakordselt teatrisfäärist väljapoole 2. aprillil 2013, kui ta kõneles Toompea saali pidulikule mälestusüritusele kogunenud etableerunud intelligentsile sellest, mis on neid ümbritseval pildil valesti.

Mari-Liis võttis seejärel ette tolle pildi süvauurimise. 15. märtsil 2014 esietendus Eesti Draamateatri ja Tallinna Linnateatri koostöölavastus «Varesele valu…»/«Harakale haigus», mis rääkis depressiooni langenud noortest. 25. novembril 2015 järgnes Vaba Lava projekt «Sugu: N», mis kõneles naise allasurutusest Eesti ühiskonnas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles