Remiksitud Mozart, laserharf ja maailmaesiettekanne

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kikas ja laserharf
Tiit Kikas ja laserharf Foto: Sander Ilvest

5. mail algab esimene minifestival «Mozartfest», mis astub väljakujunenud piiridest kaugemale ning näitab klassikalist muusikat värskest küljest. Festivali raames toimub Tõnu Kõrvitsa fagotikontserdi maailmaesiettekanne ning Mozartist inspireeritud laserharfi show Tiit Kikaselt. Festivali idee pärineb Tallinna Filharmoonia uuelt kunstiliselt juhilt Risto Joostilt, kelle jaoks on see uues ametis esimene suur ettevõtmine. 

Festivali esimesel kontserdil «Mozarti ja Salieri laulud» neljapäeval, 5. mail tulevad esitusele Wolfgang Amadeus Mozart Sonaat viiulile ja klaverile Es-duur KV302, Franz Xaver Mozart Sonaat viiulile ja klaverile op. 7 B-duur, Wolfgang Amadeus Mozarti kammerlaulud ja Antonio Salieri aariad ooperitest ning laulud.

Risto Joost Foto: Tallinna Filharmoonia 
Risto Joost Foto: Tallinna Filharmoonia Foto: Tallinna Filharmoonia

Laupäeval tähistatakse Tõnu Kõrvitsa heliloojaresidentuuri lõppemist Tallinna Kammerorkestri juures ja  maailmaesiettekandele tuleb Tõnu Kõrvitsa loodud fagotikontsert «Vihma laulud vikerkaarele», kus soleerib Martin Kuuskmann. Lisaks kõlavad Tõnu Kõrvitsa «Nokturnid» keelpilliorkestrile ja kontratenorile ning kogu kontserti raamivad Mozarti sümfooniad.

Tallinna Kammerorkester Foto: Tallinna Filharmoonia 
Tallinna Kammerorkester Foto: Tallinna Filharmoonia Foto: Tallinna Filharmoonia

Samal õhtul leiab aset ka «Mozart.Remix» kontsert, kus Mozarti muusikat töötleb laserharfil elektrooniliselt Tiit Kikas. Koos Kikasega on laval  ansambel Fresh, mis koosneb Tallinna Kammerorkestri liikmetest. «Soovisime väljakujunenud piiridest natuke kaugemale astuda ja näidata klassikalist muusikat värskest  küljest,» selgitas Risto Joost. «Nii võib öelda, et Tiit Kikase töötluses kuuleb Mozarti tõelisi hitte  nagu Öökuninganna aaria ooperist «Võluflööt» ning Komtuuri stseen ooperist «Don Giovanni».  Keskööl astub aga lavale elektroonilise muusika kunstnik Sander Mölder, kelle DJ-set on samuti inspireeritud Mozarti muusikast,» lisas värske kunstiline juht.

Mozartfest kestab 5. maist kuni 7. maini Tallinna Filharmoonias ning Vaba Laval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles