«Skaala surm» – revüülik lust enne hukatust

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. aprillil esietendub Kanuti Gildi SAALis Riina Maidre ja Nero Urke lavastus “Skaala surm”. Fotol ka Evelin Jõgiste ja Veronika Vallimäe.
21. aprillil esietendub Kanuti Gildi SAALis Riina Maidre ja Nero Urke lavastus “Skaala surm”. Fotol ka Evelin Jõgiste ja Veronika Vallimäe. Foto: Johanna Eenmaa.

Riina Maidre ja Nero Urke on oma esimese ühistööna Kanuti Gildi SAALis lavale toonud revüüliku kava «Skaala surm». Burleskist inspireeritud etenduses näeb ekspressiivseid stseene, laulu- ja tantsunumbreid, monolooge ja performance’eid, taustal kummitab õhtumaa allakäigu tühjusetunne.

Autorid-lavastajad Riina Maidre ja Nero Urke on koos endaga lavale kutsunud kehamiimikoolitusega Evelin Jõgiste ja koreograaf-tantsija Veronika Vallimäe.

Etendajad üllatavad Kanuti saali sisenemisel manifesteeriva teatraalse stiiliga – punase eesriidega. Dramaatilisi märke pillutakse tihedas tempos: punktvalgus, burlesktants, marionett, kõvakübarad, mustad keebid, küünlad ja klaverid. Kuid tähenduseta jäävad märgid mõjuvad peamiselt performatiivse sarmiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles