Eesti Kunstnike Liidu galeriid alustavad kunstnikele esinemistasu maksmist

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse galerii
Vabaduse galerii Foto: Liis Treimann

Alates käesolevast näitusehooajast alustavad Eesti Kunstnike Liidu neli galeriid – Hobusepea, Draakoni, HOP ja Vabaduse kunstnikele esinemistasu maksmist. Tasu on esimesel aastal sümboolne. 

Tasu saavad need kunstnikud,  kes on konkursi tulemusel valitud galeriides näituseid tegema. «Korraldame igal aastal näituseprojektide avaliku konkursi, millele laekunud projektide hulgast teeme valiku ja koostame näituseprogrammi. Tasu on esimesel aastal pigem sümboolne, sest kunstnikke on palju ja võimalused piiratud. Tasu on kõigile kunstnikele võrdne,» ütles Postimehele Eesti Kunstnike Liidu asepresident Elin Kard. Lisades, et EKL pooldab igasuguse töö tasustamist, sõltumata valdkonnast, ametikohast ja asutusest ning ka kunstnikupoolne näitusetegevus on töö.

Liidu galeriides toimub ainuüksi 2016. aastal 69 näitust, kus osaleb 82 kunstnikku, lisaks paar suuremat grupinäitust. Liidu galeriides toimus 2015. aastal 71 näitust ja näituseid külastas 60 680 vaatajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles