Parim immigrandihirmutaja

Jüri Pino
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kaldur «Salapärane Eesti»
Marko Kaldur «Salapärane Eesti» Foto: Raamat

Autor, nagu pealkirjastki aru saada, on kahtlane isik. Igavene kadekops ka veel. Miks muidu kuhjab ta looduskaunite kohtade kohta igasugu koledaid lugusid. Teadagi, vana rännumees tahab teised sealt eemal hoida, nii siis üritabki jätta muljet, et iga puu taga varitseb mõrvatud metsavenna vaim ja köhiseb kõrva: Stalin, Roosevelt ja Churchill istuvad lennukis...

Kõik lood muidugi õudukad ei ole. Aga vaime on tubli Marko kõvasti üles kirjutanud. Mõned neist täiesti head ja abiks, nagu Soomaa metsik voor, mis lummevajunud teelise kui imeväel jälle inimeste juurde viib. Tubli lonksu puskarit annab ka, külmarohuks.

Või siis lugu, kuis ühe jaanuaritormi järel oktoobris kõvasti lapsi sündinud, mis sa ikka teed, kui telekat vaadata ei saa ja interneedust pole. See muidugi tundub natuke ruumitäiteks, sest legend on oi kui vana, selle pärast ei viitsita enam kakeldagi, kellele kuulub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles