Suvi läänerannikul

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamaiyah- A Good Night In The Ghetto
Kamaiyah- A Good Night In The Ghetto Foto: Kuvatõmmis

Kamaiyah

«A Good Night In The Ghetto»

Ise välja antud

Hinne: 5

Kamaiyah’ esimene mixtape, mis tegelikult funktsioneerib väga hästi ka albumina (ja kõiges peale plaadifirma puudumise seda ka on), on suvi ise. «A Good Night In The Ghetto» on alla lastud autoaknad, jalgrattapakikale tõstetud kõlarid, hägused lapsepõlvemälestused ajast, mil Snoop Dogg oli noor mees. Viimasel ajal on 90ndate hiphopi ja r&b’sse sukeldumine üsna kindel kullaauk, eks see ju ka müüb hästi, sest tegu on nii paljude nüüdseks ostujõuliste noorte kooliaja soundtrack’iga.

Oaklandi noore naisräppari Kamaiyah’ sound’is on kuulda sajandi viimase dekaadi mõjusid, kuid tegu pole lahjendatud nostalgiaga, vaid lääneranniku tõelise taassünniga. Olid liiga noor, kui Ice Cube’il oli eriti hea päev? Pole hullu, siin on sulle «How Does It Feel». Isegi Notorious B.I.G. oleks ilmselt rõõmus uut laulu «Mo Money Mo Problems» kuuldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles