Nunnu tantsupop kuulamiseks peenemale maitsele

, muusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Würffel
«I’m Facing North»
(Kultuurkapital 2016)
Würffel «I’m Facing North» (Kultuurkapital 2016) Foto: Kuvatõmmis

Würffel

I’m Facing North

Kultuurkapital 2016

Hinne: 3

Nii, kõigepealt, mis värk selle Würffeliga on, miks selline nimi, küsib raudselt lugeja. Selgub, et Würfel (ühe f-iga) on saksa keeles «täring» vms. Mida see peaks tähendama? Et kõik võimalused on lahti?  Ja siis see põhja poole vaatamine, noh, see on mõistagi Skandinaavia peene maitse uurimine ja järeleaimamine. Kas pole!?

Mulle tundub, et meil usutakse tänasepäevani, et skandinaavlased saavad asjadest kuidagi paremini aru ja neist tasub eeskuju võtta. Ja tasubki. Kusagilt peab ju eeskuju võtma. Me oleme ahvid ja kogu kultuur ju kokkuvõttes nii toimibki.  Sellele albumile on raske midagi ette heita, kõik on tehtud väga õigesti. Järgitud on kõiki nunnukaanoneid. Kuid just see ongi probleem. Siin ei ole nurki. Ei ole probleemi. Liiga tore ja nunnu on kõik. Würffel lubab meile mängu ja ootamatusi, aga mida siin ei ole, on üllatused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles