Mida kinkida Eesti Vabariigi 100. juubeliks

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariik 100 infopäeval tutvustati kümne organisatsiooni kingitusi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. 

«EV100 programmi võib suures osas jagada kolme ossa- tähtsündmused, riigiasutuste juubelite tähistamine ning organisatsioonide ja inimeste poolt tehtavad kingitused. Tänane infopäev keskenduski erinevate kingituste tutvustamisele,» rääkis Postimehele EV100 programmijuht Maarja-Liisa Soe.

Näiteks on üheks kingituseks pop-up merekool «Meresõber», mis alustab juba sel aastal ehk merekultuuriaastal ja kulmineerub Eesti Vabariigi 100. juubeliks. Pop-up merekooli eesmärk on teha lapsed merega suuremaks sõbraks ja muuta seeläbi Eesti rohkem mereriigiks. Eesmärk on läbi viia kursused vähemalt 1400 lapsele.

Kadri Lainas tutvustas arengukiirendit Teomeeter.«Eesti on see, mida igaüks meist teeb. Ja tegemata jätab. Teomeeter on rakendus, mis mõõdab ja väärtustab üksikisikute väikeste tegude mõju ühiskonnale. See on mäng, mida mängides teeme Eestit turvalisemaks, tervemaks ja seeläbi ka õnnelikumaks,» ütles Lainas. Teomeetriga on võimalik igaühel teha kingitus Eestile oma parema käitumise näol.

Teiste hulgas tutvustati ka Viskla küla kiiklat, EV100 mängufilme, dokumentaalfilme ja teleseriaale, EV100 teatriprogrammi «Eesti sajandi lugu» ja Eesti Muusika Kuulsuste Koda.

EV100 programmis on juba üle 200 sündmuse või kingituse.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamine toimub aprillist 2017 kuni veebruarini 2020. Juubeliprogrammis saavad aktiivselt kaasa lüüa kõik inimesed, korraldades sündmusi või tehes Eestile kingitusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles