Lihtne professor ja vene maffia

Sigrid Kõiv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulise veenmisoskusega Dima (Stellan Skarsgård) ning lihtsakoeline Perry (Ewan McGregor).
Jõulise veenmisoskusega Dima (Stellan Skarsgård) ning lihtsakoeline Perry (Ewan McGregor). Foto: outnow.ch

Filmi «Meie moodi reetur» võiks vaatama minna need, kellele meelest «Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk» oli küll huvitav, kuid veidi liiga keeruline. John le Carre lugejatele võib see film aga pettumuse valmistada – ilmselt ongi Carre filmiks tegemine keeruline, oletas üks mu paljunäinud kolleeg.

Eks ta ole – annab režissöör fantaasiale tiivad, süüdistavad austajad teda suurmeistri loomingu hävitamises; jääb film raamatusse kinni, siis ei aita ussi- ega püssirohi ega kuitahes mastaapne pildi- ja helikeel.

See lugu siin on tõepoolest lihtne. Veidi liigagi lihtne. Briti abielupaar Perry (Ewan McGregor) ja Gail (Naomie Harris) puhkavad Marrakechis ja püüavad oma viga saanud abielu lappida. Nad tutvuvad joviaalse ja sõnakest «ei» mittetundva Dimaga (Stellan Skarsgård) ning enne kui arugi saavad, kuulab neid juba üle Briti luure kindlameelne agent Hector (Damian Lewis). Aga mingit segadust pole, kõik on need, kellena neid vaatajale alguses näidatakse. Nii et lihtne ots, lõpuks tehakse natuke pauku ka, ehkki osatäitjate nimekirja vaadates oleks oodanud enamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles