Augustibluusi peaesineja on sensatsiooniline naisbasskitarrist

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nik West
Nik West Foto: Pressifoto

Festivali Augustibluus peaesineja on tunnustatud USA basskitarrist ja lauljanna Nik West. West on noorele eale vaatamata pälvinud paljude muusikamaailma suurkujude tähelepanu. Viimastel aastatel esines ta sageli koos hiljuti lahkunud legendaarse Prince'iga. Nik West on salvestanud ning musitseerinud ka paljude teiste kuulsustega nagu Marcus Miller, Lenny Kravitz ja John Mayer.

Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul saabub Nik West Augustibluusile seitsmeliikmelise bändiga. «Nik Westi muusika koosneb funki, souli, bluusi, R'n'B ja rocki elementidest ning sellisena kehastab ta suurepäraselt Ameerika juurtemuusika tänapäeva. Ta on virtuooslik bassimängija ja ülimalt haarav laulja, kuid teiste tuhandete andekate muusikute hulgast tõuseb ta esile erilise lavalise sarmiga. Võib öelda, et ta on omaette vaatamisväärsus,» kommenteeris Ukareda.

Mõned aastad tagasi mitmeid Arizona osariigi kergejõustiku rekordeid purustanud 27-aastane lauljanna otsustas muusikasõprade rõõmuks lõpuks muusikukarjääri kasuks ja lööb nüüd kaasa ka mitmetes naissoost muusikuid toetavates programmides nagu Girl Rock Nation, RNR Camp for Girls ning konkursi Queen Of Strings korraldustöös.

Nik West teab, kui keeruline on naisena muusikamaastikule siseneda. Ta on öelnud, et tüdrukuna pead olema poistest vähemalt kaks korda parem, et sind peetaks pooltki nii heaks. Ekstravagantse välimusega kitarrist ja lauljatar on jõudnud ka paljude ajakirjade esikaantele, millest märkimisväärseimad on Bass Player Magazine, American Musical, iBass Magazine, Bass Musician Magazine, Bassiste Magazine ja mitmed teised.

Tänavune Augustibluus toimub 5. ja 6. augustil Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles