Rael Artel: Tartmusis juhuslikke näitusi pole! (1)

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kunstimuuseum ei pea olema nagu Guggenheim, vaid funktsionaalne, väikelinna mastaape arvestav ruum, mille tegevus põhineb läbimõeldud programmil, ütleb Rael Artel.
Tartu Kunstimuuseum ei pea olema nagu Guggenheim, vaid funktsionaalne, väikelinna mastaape arvestav ruum, mille tegevus põhineb läbimõeldud programmil, ütleb Rael Artel. Foto: Margus Ansu

Tartu Kunstimuuseumi direktor Rael Artel alustas märtsis muuseumijuhina teist ametiaega. Tartmus ise tähistas 75. sünnipäeva. Oktoobris sõidab Artel kaheks kuuks New Yorki, kus teda ootab esimese Eesti kuraatorina ees ISCP residentuuriprogramm, mis on maailma mainekaim.

Kõigi nende sündmuste, faktide ja protsesside vahel otsustasime Artelilt natuke põhjalikumalt uurida, mis on Tartu Kunstimuuseumis tehtud ja mis teoksil.

Kuidas võiks Tartu kunstielu iseloomustada ja mis positsioonile Tartmus selles asetub?

Olen veendunud, et elujõulise ja jätkusuutliku kunstielu vundament on ikkagi kunstiharidusasutused. Praegu Tartmusis avatud näitus «Jõgi voolab siit läbi… Peatükke Tartu kunstiloost» demonstreerib ilmekalt seoseid kunstihariduse ja kunstielu vahel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles