Postimees Grupp hakkab toetama Avatud Eesti Raamatu sarja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees Grupp AS toetab Avatud Eesti Raamatu sarja väljaandmist järgneva viie aasta jooksul kokku 650 000 euroga.

Lepingule kirjutasid reedel alla Postimees Grupp ASi juhatuse liige Peep Kala, Eesti Kultuurkapitali nõukogu esimees Indrek Saar ja Eesti Kultuurkapitali juhataja Olavi Laido.

Lepingu kohaselt toetab Postimees Grupp sarja väljaandmist järgneva viie aasta jooksul kokku 650 000 euroga. Kultuurkapitali nõukogu toetab raamatusarja väljaandmist järgneval viie aastal vähemalt 350 000 euroga.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on sõlmitav lepe suurepärane näide avaliku- ja erasektori edukast koostööst kultuurivaldkonnas. «Tänu sellele tänuväärsele raamatusarjale on eesti keel rikkam suure hulga sõnade ja filosoofiliste väljendite poolest. On hea meel, et Avatud Eesti Raamatu sari rõõmustab meid edaspidigi teostega, mis vääristavad meie ilusat emakeelt ja aitavad selle arengule kaasa,» ütles Saar.

Avatud Eesti Raamat on filosoofiliste ja teoreetiliste tekstide tõlkeprogramm. Praeguseks on sarjas ilmunud ligi 180 teost. Programmi eesmärk on toetada väärtuslike filosoofiliste ja muude teoreetiliste teoste tõlkijaid, kommenteerijaid ja järelsõnastajaid ning selliste kogumike koostajaid, samuti kirjastusi nende tekstide väljaandmisel.

Aastail 2005–2015 on kultuurkapital programmi rahastanud enam kui 400 000 euroga ning erasponsorid on aastatel 2011–2016 toetanud programmi kokku 500 000 euroga.

Alates 1994. aastast on sarjas ilmunud 177 teost, erinevas järgus on neid tõlkijail ja kirjastustel praegu töös rohkem kui 75. Mullu ilmus sarjas 20 teost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles