Vaata, mis jäi välja noortefilmist «Polaarpoiss»

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Polaarpoiss», Lauri (Henrik Kalmet) aktsioonis.
«Polaarpoiss», Lauri (Henrik Kalmet) aktsioonis. Foto: Kaader filmist

Äsja kinno jõudnud noortefilmist «Polaarpoiss» jäi välja hulk stseene, mis ruumipuudusel filmi ei mahtunud.

Siin näidatav stseen leiab aset vaimuhaiglas, kuhu bipolaarsust teesklev Mattias (Roland Laos) psühhiaatrilisse ekspertiisi saadetakse. Tema palatikaaslasteks satuvad Ott (Jaan Rekkor), Lauri (Henrik Kalmet) ja Heiki (Joosep Jürgenson). Stseenis, kus Ott õhku rikub ja Lauri teda narrida otsustab, teeb kaasa veel haiglaõde Katja (Mirtel Pohla).

Filmi režissööri Anu Auna sõnul moodustasid Henrik Kalmet ja Jaan Rekkor lustliku tandemi. «Kogu võttegrupp hoidis vägisi naeru tagasi, kui need kaks oma rollidesse sisse elasid ja improviseerisid kohapeal aina uusi pärleid juurde. Mina aga lõkerdasin ja ahastasin montaažis läbisegi, sest film saab olla ikkagi ainult poolteist tundi pikk ning mul tuli nii paljust heast kraamist loobuda. Nüüd on üks minu filmist välja jäänud lemmikstseene siiski teie ees,» kommenteeris Aun.

«Polaarpoiss» jutustab kooli lõpetavast Mattiasest, kelle kohtumine bipolaarse Hannaga keerab tema elu pea peale. Hannat mängib filmis Jaanika Arum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles