HeadRead pakub kirjandust igale maitsele

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donna Leon
Donna Leon Foto: Scanpix Sweden

Kaheksandat korda toimuval kirjandusfestivalil HeadRead astub viie päeva vältel üles üle 30 välisesineja ning vähemalt kaks korda rohkem kodumaiseid kirjanikke ja kirjandusinimesi.

Tänase, kolmapäeva fookuses on luule, mida kuuleb kõikvõimalikes paikades üle linna. Avapagu annavad Igor Kotjuh ja Marten Altrov Tallinna vanalinna kohvikus Caffeine. Õhtu lõpetab aga kell kümme Kirjanike Maja musta laega saalis algav Mart Juure luuledisko. Ent põnevaid luuleüritusi jätkub ka järgnevatesse päevadesse, näiteks reedel toimub Mustas Puudlis luulemaraton ning pühapäeva hommikul saavad huvilised osa Niguliste kirikus toimuvast luulemissast.

Festivali põnevamateks esinejaks võib kindlasti pidada politseikomissar Guido Brunetti loonud krimikirjanikku Donna Leoni (USA), kes kohtub lugejate sel reedel. Tänavu 74-aastanseks saav Leon elab juba veerand sajandit Veneetsias ja just Veneetsias tegutseb politseikomissar Guido Brunetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles