Kirjanduslik tüli sünnitas uue autori

, tõlkija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Mortimeri taga on Daniel Sjölin ja Jerker Virdborg.
Michael Mortimeri taga on Daniel Sjölin ja Jerker Virdborg. Foto: Magnus Liam Karlsson

Hoogsam kui Eco, nutikam kui Brown. Nii iseloomustas  Svenska Dagbladeti kriitik Sam Sundberg Michael Mortimeri. Üht Rootsi menukamat autorit on oodata täna algvale festivalile HeadRead.

Tegelikult pole Michael Mortimeri olemas, uhke pseudonüümi taga peidab end kirjanike duo Daniel Sjölin (1977) ja Jerker Virdborg (1971). Nagu kirjanikud ise ütlevad: Michael Mortimeril on kirjutamisel kasutada kaks üsnagi erinevat aju – Jerkeri ja Danieli oma.

Eesti lugejatele on Michael Mortimer pöörase fantaasialennuga ilukirjanduslikud eksperimentidest tuttavad raamatud «Neitsikivi», «Põgenemine paradiisist» ja «Vereõed» ehk kuueosalise sarja kolm esimest raamatut. Lühidalt öeldes saab kõik alguse siis, kui Uus-Meremaalt pärit müstilised kivid satuvad Ida Nordlundi nimelise üliõpilase kätte – teda ootavad mõrvasüüdistus, põgenemine, minevikusaladused, kummalised hundid ja veel kummalisemad kajakad. Loo taust aga on laiem, küsimus on inimkonna teaduslike saavutuste ja keskkonda hävitava käitumise vahelisest vastuolust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles