Koopainimene sooja mõrvaga

Jüri Pino
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Rydahl «Eremiit»
Thomas Rydahl «Eremiit» Foto: Raamat

Pealtnäha tavaline Skandinaavia krimka. Kõigi oma tavaliste pea kohustuslike juppidega. Kohutav kuritöö – lapse laip kingakarbis tundmatu auto tagaistmel. Turvalisel Skandinaavia moel turvavööga kinnitatud.

Vananev uurija. Või mis vananev, nagu aru võib saada, ikka ligi või pealt seitsekümmend tuleb ära, kuigi mis vanus see elutervele mehepojale ikka olla saab. Hästihoolitsetud Skandinaavias muidugi, rootslased ju hüüavad oma kuningriiki hellitavalt apteegiks.

Tõsi, siin on peategelane, õigustatult Eremiidiks hüütu, oma vaimse ja ainelise erakla leidnud Kanaari saartel. Loomulikult, nagu põhjamaalasele kombeks, on ta oma probleemid endaga kaasa toonud. Loomulikult on mängus endine naine. Loomulikult on mängus kärakas – oih, kui kunagi peaks sinnakanti sattuma, kannaks alkomeetrit kaasas ja laseks taksojuhil puhuda, enne kui sisse astuda julgeb. Jääb mulje, et seal on kõik eranditult kogu aeg kapsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles