Vanalinna Segakoor annab kolme tunniga kolm kontserti

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna Segakoor tähistab 20. sünnipäeva
Vanalinna Segakoor tähistab 20. sünnipäeva Foto: Vanalinna Segakoor

Vanalinna Segakoor tähistab 1. juunil kahekümnendat sünnipäeva juubelituuriga vanalinnas, mil kolme tunni jooksul antakse kolmes erinevas kohas kolm kontserti. 

Esimene kontsert toimub Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus, kus esitamisele tuleb  kava, millega tähistati tänavu Eesti Vabariigi aastapäeva Bakuu Muusikaakadeemia suures saalis, solistiks sopran Kaia Urb, orelil Kristel Aer.

Seejärel suundutakse rongkäiguga mäest alla Okupatsioonide Muuseumi, kus musitseeritakse Heli-Mari Arderi trioga, kellega Vanalinna Segakoor andis välja oma esimese heliplaadi «Avarsinise taeva ja laulude tund», mis oli 2010. aasta Eesti Muusikaauhinna jazz'i kategooria nominent. Lisaks on kooriga laval Bonzo ja Jaan Pehk.

Kolmas ülesastumine leiab aset aga tund hiljem Von Krahli teatris, kus esinevad kooriga seotud ja koorist aegade jooksul välja kasvanud bändid Primitivistid, SkaMeika ja puhkpilliorkester The Tomahawck Brothers.

Vanalinna Segakoor sai alguse 1996. aastal kammerkooride Cantico ja Hansa liitumisel. Koor on saanud auhindu mitmelt välismaiselt konkursilt ja musitseerinud koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Hortus Musicuse, Barbara Hendricksi, West End Internationali solistide ja paljude teistega. Koori dirigendid on Lauri Aav ja Katrin Puusaag, hääleseadja Kaia Urb.

Vanalinna Segakoori 20. sünnipäevale pühendatud juubelituur algab kolmapäeval, 1. juunil kell 18.00 Tallinna Piiskoplikus Toomikirikus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles