Animatsioonitudengid: Koolist lahkujaid on mitu, oleme pettunud

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA animatsioonitudngid kohtuvad rektor Mart Kalmuga Priit Pärna asjus
EKA animatsioonitudngid kohtuvad rektor Mart Kalmuga Priit Pärna asjus Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna toimunud Eesti Kunstiakadeemia Vabade Kunstide Animatsiooniosakonna tudengite ja EKA rektori Mart Kalmu emotsionaalseks kiskunud kokkusaamisel Priit Pärna küsimuses tudengeid rahuldavale otsusele ei jõutud.

Animatsiooni õppetooli magistrant Sander Joon on pärast kohtumist pettunud. «Vaatamata sellele, et nõukogu otsus on demokraatlik ja suurt lahendust me ei oodanud, lootsime siiski, et see leitakse. Lootus sureb ju viimasena. Seetõttu oleme pettunud,»  ütles ta. «Süsteem on selline nagu see on, sellegipoolest leiame, et tudengitel võiks olla koolielus rohkem sõnaõigust. Praegune olukord on lootusetu ja kurb. Lootsime, et lõpplahendus on parem. Aga saime ikkagi aru, et Priit Pärna tagasi ei valita.»

Jooni sõnul kulges kokkusaamine emotsionaalselt. «Rektor Kalm nimetas end sõnumitoojaks, kes nõukogu otsust muuta ei saa, kuid avaldas arvamust, et oleme toetuskirja kirjutades ja avalikult sõna võttes jätnud mulje nagu oleksime Priit Pärna poolt ajupestud,» imestas ta. «Selline väide rektorilt tekitas meis pehmelt öeldes hämmeldust.»

Joon rääkis, et rektori sõnul oli kandidaate osakonnajuhataja ja professori ametikohale veel, kuid kõik nad jooksid laiali kuuldes, et Priit Pärn ka kandideerib. «See info oli meile uus ja üllatav. Kes need laialijooksnud kandidaadid olid või kes neist uuesti kandideerida võiks, me teada ei saanud.»

Joon kinnitas, et animatsiooniosakonnast lahkujaid on mitu. «Nagu me korduvalt oleme öelnud, on paljud välistudengid tulnud siia Eestisse õppima just Priit Pärna stiili pärast. Kuna nüüd on Pärn läinud, lahkub meist mitu. Ei ole välistatud, et nõuame tagasi ka õppemaksu, sest juhtunu on meie reetmine,» lisas Joon.

Tudengid kavatsevad jätkata protestiaktsioonide. Näitusel TASE on magistrantide tööde juures korjanduskastid «Aitame EKAl Priit Pärna palgata» ja lisaks levitatakse oma sõnumiga plakateid ning flaiereid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles