Nädala plaat. Bänd on arenenud

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ouu
Ouu Foto: Ouu

Ouu 

Mango Fetch

Eesti Pops

Hinne: 4

Ouu teisele plaadile pühendati hiljuti Eesti Ekspressis külgede kaupa leheruumi. Sellest võib eeldada, et vähemalt soovitakse, et «Mango Fetch» oleks sündmus. Ega Eesti kitarrimuusikal eriti huvitavad ajad pole, seda just metal’i- ning folgiskeenest väljapoole vaadates. Kidramuss pole üldse väga hea elu peal, uuemad hinnatud kollektiivid, nagu Tame Impala ja Unknown Mortal Orchestra, kipuvad viimastel albumitel samuti muude mõjutuste ja elektroonika poole vaatama.

Ouu muusikat on iseloomustatud kui psühhedeelse kalduvusega, mis kõlab, nagu komistaksid bändiliikmed vahepeal kellegi seene-stash’i otsa. Nii biitleid, Tame Impalat kui isegi Os Mutantest kõlab plaadil kõvasti, mis on kõva samm edasi tunamulluse albumi «Sammalhabe» Eestile nii omasest Eplik-core’ist, ega ei saa tingimata arugi, et tegu sama bändiga. Kodumaiste muusikute puhul on enese taasleiutamine pigem erand, mistõttu ei häiri, et mõjutajaid nii selgelt ette lugeda saab – kas või Ouu kontekstis on tegu värske soundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles