Aja auk. Muhammad Ali, bomaye

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhammad Ali
Muhammad Ali Foto: Kuvatõmmis

Kui te arvasite, et Will Smithiga «Ali» oli hea film, siis kahju, sest Will Smith on nii suur, et korrakski ei tekkinud tunnet, et ekraanil on Ali. Ali oli veel suurem. Ali plakatid on ühed läbi aegade müüduimad.

Ali, kes hiljem õpetas Joe Frazieri grammatiliselt korrektselt kõnelema, oli vilets õpilane, Kentucky kooli lõpuklassi 391 õpilase seas 376. Ali elukutselise karjääri panid pärast Rooma olümpiakulda käima kümmekond valget miljonäri. Sündikaat kattis kulud, tulud jagati pooleks. Ali treeneriks sai poksimaailma nutikaimaid mehi Angelo Dundee.

Kuna Ali laterdas palju, saabus tuntus kiiresti. 1963 salvestas ta luuleplaadi «I Am the Greatest». Enne 1964. aasta tiitlimatši Sonny Listoniga sõitis Ali öösel kell kaks Listoni maja ette ja kukkus lärmama. Hommikumantlis Liston tuli välja, heitis Alile jäise pilgu ja küsis: «Mida sa tahad, must motherfucker?» Ali ja sündikaat teenisid matšiga 630 000 dollarit, Liston sai 1,4 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles