Voronja galerii avab suvehooaja Sandra Jõgeva näitusega «Usu küsimus»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Jõgeva
Sandra Jõgeva Foto: Sille Annuk

Laupäeval, 11. juunil avab Peipsiveerel vanausuliste külas asuva Voronja galerii oma kolmanda hooaja näitusega, mis tegeleb küsimusega, kuidas inimesed jõuavad religioonini. Näituse autor on Sandra Jõgeva. Lisaks näitusele avatakse Voronja väike toidufestival, kus pakutakse kohalikule piirkonnale iseloomulikke toite – Peipsi kala, vanausuliste köögi toite, usuteemalisi maiustusi ja palju muud. 

Näitusel saavad sõna kristlikesse kogudustesse kuuluvad inimesed − nii uuematesse kui ka vanade traditsioonidega kogukondadesse. Intervjueeritavate seas on nii koguduste lihtliikmeid, kirikus töötavaid või teoloogilise haridusega inimesi, nii neid, kes on usu saanud kaasa oma perekonnast kui ka neid, kes on selle leidnud pikkade otsingute tulemusena. Näituse autori Sandra Jõgeva sõnul tulevad näitusel «kapist välja» mõned kuulsused, kes räägivad oma loo seoses religiooniga. Kõigil intervjueeritavatel on sügav suhe usuga ning mõned neist on kuulunud ka mitmesse taolisse ühendusse.

Sandra Jõgeva on viimase 15 aasta jooksul kuulnud palju lugusid religioossetest ühendustest siinsamas Eestis, mis neelavad inimesed endasse, olenemata nende haridusest või sotsiaalsest positsioonist. Sandra Jõgeva on usurühmitusi ja religioosseid kogukondi 9 aasta jooksul ka sihipäraselt ja  «antropoloogilisest» huvist külastanud ning loonud nende põhjal ka varem mõningad kunstiteosed.  

Avamispäeval viib Voronjasse Tartust eribuss, mis väljub Tartu Vanemuise parklast kell 13.30 ning jõuab tagasi Tartusse kell 18. Bussile tuleb eelnevalt registreerida Voronja galerii facebooki lehel: https://www.facebook.com/voronjagalerii

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles