Noore kultuuritegelase preemia saab tänavu helilooja ja dirigent Pärt Uusberg

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärt Uusberg
Pärt Uusberg Foto: Erakogu

Täna annab president Toomas Hendrik Ilves heliloojale ja dirigendile Pärt Uusbergile Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia.

Helilooja ja dirigent Pärt Uusberg on üks tänapäeva tunnustatumaid noori Eesti kooriheliloojaid maailmas. Tema loomingu põhiosa moodustab koorimuusika, ent ta on loonud ka ansambliteoseid, klaveripalu, orkestri- ja filmimuusikat. Ta on pälvinud tunnustust heliloojana nii Eestis kui ka välismaal, tema koorimuusika on jõudnud ka Eesti laulupidude kavadesse. 

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia on mõeldud kuni 35-aastastele Eesti kultuuritegelasele, kelle saavutused on leidnud laialdast tunnustust või kelle looming ning kunstiline tegevus on oluliselt kaasa aidanud Eesti riigi ja kultuuri tutvustamisele maailmas. Preemia suurus on 5000 eurot.

Eelnevatel aastatel on noore kultuuritegelase preemia saanud folkmuusik Jalmar Vabarna (2015), NO99 teatri dramaturg Eero Epner (2014), pianist Mihkel Poll (2013), ehtekunstnik Tanel Veenre (2012), dirigent Risto Joost (2011), saatesarja «Ööülikool» toimetaja Jaan Tootsen (2010), näitleja, lavastaja ja tõlkija Marius Peterson (2009), luuletaja Kristiina Ehin (2008), baleriin Luana Georg (2007), helilooja Helena Tulve (2006), lavastaja Jaanus Rohumaa (2005), dirigent Anu Tali (2004), kirjanduskriitik Jan Kaus (2003) ning helilooja Tõnu Kõrvits ja rahvamuusik Krista Sildoja (2002).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles