Maailmanimega näitlejad laenavad oma hääle Iiri-Eesti animafilmile

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sinel».
«Sinel». Foto: A Film Eesti

Jõuludeks ekraanidele jõudva uue, Eesti kaasosalusel valmiva animafilmi «Sinel» tegelastele annavad oma hääle nimekad näitlejad Alfred Molina ja Cillian Murphy.

Tegu on Iiri stuudio Giant Animation ja A Film Eesti koostöös valmiva 26-minutilise koguperefilmiga, mis põhineb Nikolai Gogoli samanimelisel jutustusel. A Film Eesti teatel on see kurbnaljakas lugu sellest, kuidas soe talvemantel (sinel) muutis igaveseks vaese ametniku Akaki Akakievitši elu.

Klassikalist joonis- ja arvutianimatsiooni ühendava filmi idee ja stsenaariumi autor on iiri näitleja Hugh O´Conor, režissöörideks Meelis Arulepp ja Sean Mullen. Filmi muusika kirjutab Liina Kullerkupp.

430 000 euro suuruse eelarvega linateos, millest Eesti osalus moodustab 48 protsenti, valmib jõuludeks ja dubleeritakse ka eesti keelde.

Iiri näitleja Cillian Murphy on tuntud filmidest «Hommikusöök Pluutol», «Pimeduse rüütel», «Batman alustab», «28 päeva hiljem», briti näitleja Alfred Molina filmidest «Indiana Jones kadunud laeka jälil», «Boogie Nights», «Da Vinci kood», «Pärsia prints: ajaliiv».

Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Iiri Filmi Instituut ja telekanal RTÈ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles