Naine, kes tunneb kõiki Veneetsia nurgataguseid

, tõlkija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donna Leon Tallinnas
Donna Leon Tallinnas Foto: Dmitri Kotjuh

Kirjandusfestivalil HeadRead käis ka hinnatud krimikirjanik Donna Leon. Tund enne vestlust Jason Goodwiniga kirjanike majas oli ta lahkesti nõus andma Postimehele intervjuu.

Kohtume Pegasuse kohvikus. Pärast ehtitaallaslikke põsesuudlusi võtab Donna Leon kirjastajalt ilmse heameelega vastu värskeima tõlke raamatust «Seisus kohustab» ja süveneb kaanefoto uurimisse. «Kus see tehtud on?» pärib ta suure huviga. Teda näib kangesti üllatavat, et Veneetsiast on leitud koht, mis talle tuttav ette ei tule. Eestikeelse väljaande kujundus on tema meelest paeluv. Kuigi Leonil  oleks õigus kaasa rääkida väga paljus, sealhulgas oma teoste tõlgete kaanekujunduses,  ei kasuta ta seda. Kirjanik laseb toidul hea maitsta, pakub õhinal oma taldrikust meilegi ja räägib. Värvikalt, paeluvalt, humoorikalt ja sekka sarkastiliseltki.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles