Ilmekad intejöörid, põnevad projektid

Tiina Kolk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Erakogu

Eesti Sisearhitektide Liidu egiidi all ilmunud Karin Pauluse teos «Sajand sisearhitektuuri» visandab huvitava pildi Eesti ruumikujundajate ja mööblikavandajate tegemistest.

Võrreldes ajas püsiva arhitektuuriga on sisekujundus õrn ja kaduv. Raamatu autor ongi võtnud eesmärgiks väärtustada meisterlikke interjöörilahendusi, ärgitada lugejaid nii vana kui ka uut sisekujundust hindama ning virgutada neid mõtisklema sisearhitekti rollist meie kultuuris.

Kunstiteadlane, arhitektuuriloolane ja õppejõud Paulus on raamatukaante vahele koondanud selge kontseptsiooniga hoonete õnnestunud sisemused, mille omapära on võimalik olnud ka pildiliselt edastada. Objektide valikule eelnes aastaid kestnud uurimistöö arhiivides, muuseumides ja erakogudes: tutvumine arvukate projektide, eskiiside, mööblikavandite, fotode jms ning muljetavaldav hulk jutuajamisi-intervjuusid valdkonnaga seotud inimestega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles