Viveca Steni kriminaalne maailm

Sigrid Kõiv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Sandhamni vetele.
Vaade Sandhamni vetele. Foto: SCANPIX

Rootsi kirjaniku Viveca Steni krimisarja esimene raamat «Vaga vesi» ilmub nüüd ka eesti keeles. Krimiraamatute (ja selle järgi vändatud telesarja) tegevustik toimub kirjaniku kodusaarel Sandhamnis, mis jääb Stockholmist paari sõidutunni kaugusele. Muide, Sandhamnis oli suvila ka ühe teise tuntud Rootsi krimikirjaniku, Stig Larssoni triloogia tegelasel Mikael Blomkvistil. Arter usutles autorit just enne «Vaga vee» ilmumist.

«Vaga vesi» on teie esimene raamat eesti keeles. Millised on teie ootused eesti lugejale?

Ma loodan, et eesti lugejatele meeldib mu raamat, nagu see on meeldinud inimestele üle maailma. Tegelikult hämmeldab mu krimiraamatute edu mind pidevalt: neli miljonit lugejat 25 riigis on ostnud minu raamatuid, 40 miljonit on vaadanud selle järgi tehtud seriaali.

Olen lubanud kirjutada Sandhamni sarjas kümme raamatut, praegu on Rootsis avaldatud kaheksa. Kui «Vaga vesi» eestlastele meeldib, siis ma kinnitan, et tulemas on veel palju põnevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles