Räpp on jõudnud massidesse

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti popsensatsioon John Newman
Briti popsensatsioon John Newman Foto: Promopilt

Täna astuvad Õllesummeri pealavale viis praegu kõige populaarsemat tüüpi Eesti hiphopis – Genka, Reket, Metsakutsu, Beebilõust, Suur Papa aka Arop ja DJ Paul Oja.

Võimsa viisiku tõi Genka kokku eelmisel aastal, ühisloo «Kõik» jaoks. Praeguseks on lugu kuulatud juba üle kahe miljoni korra, mis kinnitab seda, et räpp on jõudnud massidesse ning saanud popkultuuri lahutamatuks osaks.

Nüüd saab edukas viisik uuesti kokku ja üheskoos antakse lauluväljakul suurkontsert, mis kannab pealkirja KÕIK BOYZ!.

Kui seni oleme harjunud nägema, kuidas räpparid käivad teistel Eesti artistidel laval külas, siis seekord on teisiti – nemad tulevad külla räpparitele. Tulemas on näiteks pungi suurkuju Tõnu Trubetsky, võluvad daamid Elina Born, Teele Viira, Getter Jaani ja Ines. Tulemas on ka Robert Linna Elephant from Neptunes’ist ja Koit Toome, kes esitab koos Metsakutsuga ühise loo.

Eelmise aasta lõpus kirjutas Metsakutsu Twitteris, et kui tema säuts saab tuhat meeldimist, teeb ta koos Koit Toomega loo. Täna õhtul astuvadki nad koos lavale. Toome sõnul oli ta koostööga kohe nõus, sest peab eesti räppmuusikast väga lugu. «Mulle meeldib see stiil väga ja olen valmis katsetama midagi uut.»

Metsakutsu (Rainer Olbri) sõnul saab see kontsert olema kindlasti ajalooline, sest  kunagi varem ei ole eesti räpparid suutnud koos midagi nii võimsat luua. «Ma ei ole enne tänast kontserti Tallinna Lauluväljakul või nii suure hulga inimeste ees oma räppi esitanud,» on Metsakutsu kontserdi eel elevil.

Viis kontserti, mida võiksid Õllesummeril külastada

KÕIK BOYZ! Genka, Reket, Beebilõust, Suur Papa aka Arop, Metsakutsu, Koit Toome, Paul Oja (neljapäeval kell 23.00 Estrella laval)

Steve’n’Seagulls (FIN) (neljapäeval kell 20.30 Estrella laval)

Jimi Tenor & Kabu Kabu (FIN/GER) (reedel kell 21.00 Simonsig jazz’i- ja veiniaias)

Frankie Animal (reedel kell 22.30 Saku Läte suvelaval)

John Newman (UK) (reedel kell 23.00 Estrella laval)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles