Suur YOA Ameerikate Orkester täna Tartu Jaani kirikus

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Riikide Talentide Sümfooniaorkester YOA
Ameerika Riikide Talentide Sümfooniaorkester YOA Foto: Pressifoto

Täna õhtul annab festivali Klaaspärlimäng raames kontserdi 25. erinevast Lõuna- ja Põhja-Ameerika riigist pärit YOA Ameerikate Orkester. Seni täismajale möödunud Klaaspärlimängu viies päev toob Tartu Jaani kirikusse erilaadse koosluse. 

YOA Ameerikate Orkester koosneb tiheda konkursi läbinud andekatest mõlema Ameerika mandri riikidest pärit muusikutest. Orkestri kunstiline nõustaja on Placido Domingo ning lavapartneriteks sellised staar-artistid nagu Yo-Yo Ma, Valeri Gergijev, Philip Glass, Joshua Bell ja Sarah Chang. Inglise dirigendi Benjamin Zandersi juhatusel esitatakse Brahmsi, Mendelssohni ja Bernsteini muusikat.

Erilist esiletõstmist väärib vene juurtega prantsuse viiuldaja Alexandra Soumm, kes on oodatud solistiks maailma tipporkestrite ees. Tartus kõlab tema esituses publiku poolt eriti armastatud teos – Felix Mendelssohn-Bartholdy viiulikontsert e-moll.

Tänaseks tuuakse Jaani kirikusse lisatoolid ning müüki pannakse lisapääsmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles