Eesti tippkoomikud teevad õppemaksu nimel nalja

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina Tamm
Katariina Tamm Foto: Tiit Mõtus

Augusti lõpus astuvad tuntud eesti näitlejad lavale, et teha rahvale nalja. Raha, mis nad selle eest koguvad läheb näitlejanna Katariina Tamme magistriõpingute toetamiseks Londoni mainekas koolis Royal Academy of Dramatic Art.

Tamme sõnul tekkis idee tema sõprade Piret Krummi ning Paavo ja Paul Piigi eestvedamisel. «Meil tekkis Piretiga (Piret Krumm – toim.) kõigepealt mõte teha kahekesi lahe projekt minu õppemaksuks vajaliku raha kogumiseks, kuid siis sattusin kokku Jan Uuspõlluga, kes arvas, et võiks asja suuremalt ette võtta.» Näitlejanna sõnul ühendasid nad oma jõud lõpuks Kinoteatriga ja nii sündiski projekt Huumoritunnel.

Huumoritunnel on justkui Jõulutunnel, kus kogutakse ülla eesmärgi nimel raha, erinevus seisneb siiski selles, et Huumoritunnelis keerleb kõik ümber nalja. Projektis löövad kaasa näiteks Tõnis Niinemets, Priit Pius, Kaspar Velberg, Mattias Naan, Jaan Pehk, Jan Uuspõld, Meelis Kubo, Kaarel Nõmmik, Jarek Kasar, Piret Krumm ja Henrik Kalmet. Igaühel neist on laval maksimaalselt kümme minutit, et pakkuda publikule parimat huumorit.

Teatrikool, mille õppemaksu tasumiseks Tamm sõpradega abiga raha kogub, on üks mainekamaid Londonis. Näitlejanna sõnul soovib ta nimetatud kooli minna seetõttu, et seal on hea tasakaal klassikaliste ja moodsate teatrimeetodite käsitlemise vahel. Sisseastumiskatsed koosnesid eelnevalt ettevalmistatud monoloogidest ja jooksvatest ülesannetest, mis anti kohapeal. «Katsed olid nii füüsiliselt kui ka vaimselt rasked,» ütles ta. 

Huumoritunnel ei ole Tamme ainus lootus õppemaksu tasumiseks, aga seal kogutud rahast oleks väga palju abi. Osa õppemaksust katab ilmselt Kultuurkapitalilt saadud toetus, aga millises mahus, ei ole veel kindel. «Kindlasti proovin ma leida ka sponsoreid,» avaldas Tamm lootust. 

Näitlejanna ise Huumoritunnelis lavale ei astu. «Võib-olla teeme Piretiga ühise ülesastumise, aga heameelega ma ise lavale ei läheks, see au jääb mu sõpradele.» Tamm loodab ka seda, et Huumoritunnel ei jää ühekordseks projektiks ja tulevikus tehakse sama nime all veel toredaid naljaõhtuid.

15kata Katariin Tamm Foto: Tiit Mõtus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles