Euroopa Liidu orkester annab Tartus kontserdi

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu Barokkorkester
Euroopa Liidu Barokkorkester Foto: Klaaspärlimäng

Euroopa Liidu Barokkorkester annab täna Tartu Jaani kirikus selleaastase Klaaspärlimängu viimase kontserdi. Georg Friedrich Händeli ja tema inglise kaasaegsete kolleegide muusika paneb väärilise punkti menukaks osutunud festivalile.

Euroopa Liidu Barokkorkester, mille koduks on Inglismaa ja Luksemburg, koosneb Euroopa Liidu riikidest valitud muusikutest. Solistidest on selleks korraks kampa haaratud Horvaatia viiuldaja Bojan Cicic ja Belgia plokkföödimängija Jan van Hoecke. Orkestri muusikaline juht on barokkmuusika korüfee, klavessiinivirtuoos ja dirigent Lars Ulrik Mortensen Taanist.

Kontserdil kõlavad peale Händeli veel Galliardi, Babelli, Sammartini ja Geminiani teosed. Muuhulgas on kavas ka kuulus «Veemuusika».

Kontserdijärgsel päeval ei lahku orkester ja viiulisolist kohe Eestist. Lõuna-Eesti metsades ja rabades on koostöös Estonian Record Productionsiga kavas DVD-plaadile jäädvustada Vivaldi Viiulikontsert «Suvi».

Kontserti saab otseülendena kuulata ka Klaaspärlimängu korraldava ERP Music kodulehel aadressil live.erpmusic.com või Google Play'st allalaetava mobiilirakendusega ERP Live.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles