Poeesia, spliin ja Kim Kardashian

Anne Vetik
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba teist korda teeb KUMU koostööd maailmakuulsa moekollektsionääri Aleksandr Vassiljeviga. Seekord on muuseumi külastajail võimalik visata pilk peale viktoriaanliku ajastu naise garderoobile ja elule.

Vassiljevi esimene KUMUsse tulemine osutus tõeliseks furooriks. Eesti moeblogijad ujutasid sotsiaalmeedia üle fotojäädvustuste ning vaimustunud kiidusõnadega. Samamoodi on lood ka «Poeesia ja spliiniga»: pilte korsett-kleitidest pole Instagrami üles pannud vaid minu kassid, sest nad pole näitusel käinud, aga isegi nemad on näitusest kuulnud ja plaanivad seda vaadata.

Eks sääraseid mainstream-magneteid on muuseumile vaja. Hoiab külastatavust kõrgel ja loodetavasti astuvad moesõbrad läbi ka teistelt väljapanekutelt. Kuid tegemist pole kindlasti pelgalt turundustrikiga: «Poeesia ja spliin» on suurepäraselt kureeritud ning räägib palju rohkemast kui lõigetest ja fassongidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles