Uus moeröögatus – täispuhutavad hotellitoad

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilsed hotellitoad
Mobiilsed hotellitoad Foto: Snoozy Finland

Soome selle suve muusikafestivalide uudis on telkidele alternatiivi pakkuvad täispuhutavad  hotellitoad, mis kaugelt vaadates meenutavad laevakajuteid, kirjutab Helsingin Sanomat. 

Mobiilsed hotellitoad on küll telgiga võrreldes mugavamad ja mõnusamad ööbimiskohad, kuid hotellitoas ööbimisega neid võrrelda ei saa, peale soolase hinna. Üks öö ühele inimesele maksab 150 eurot, neli inimest mahutava toa eest tuleb välja käia 220 eurot.

Täispuhutavates tubades on hinna sees voodid voodipesuga, lukustatav uks ja USB-pistikupesa telefoni või arvuti laadimiseks. Tubade läheduses asuvad ka pesemisalad ja tualetid.

Snoozy Finland tegevjuht Vesa Sytelä meenutab, et kõik sai alguses pea kümme aastat tagasi, mil ta oli Pori Jazzi tootmisjuht. «Hakkasime mõtlema, millised võiksid olla lahendused neile külastajatele, kes väljamüüdud hotellitubade korral ei soovinud telgis ööbida. Konteinerid ja barakid ei tulnud suuruse tõttu kõne allagi. Siis leidsin täispuhutavad lahendused, mis võtavad vähe ruumi ja mille transportimine on lihtne,» ütles ta ajalehele.

Esimest korda olid need kasutusel juuli alguses toimunud festivalil Provinssirock. Sel nädalal saavad need järele proovida Pori Jazzi ja Ilosaarirocki külastajad.

Sytelä sõnul on tagasiside olnud positiivne, kuigi alguses oli eelarvamusi ja kahtlejaid palju. «Kui aga hakkab paduvihma sadama, saavad inimesed täispuhutava hotellitoa kasulikkusest aru,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles