Klubimuusika gigastaarid vallutavad lauluväljaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Above and Beyond esinemine Madison Square Gardenis, piletid sinna maksid 700 dollarit.
Above and Beyond esinemine Madison Square Gardenis, piletid sinna maksid 700 dollarit. Foto: Doug Van Sant

Paarkümmend aastat tagasi oleks olnud ennekuulmatu, et Tallinna saabub maailmakuulus artist ning keegi ütleb, et mina küll ei viitsi kuulama minna. Kõik, mis oli uus ja seostus vabadusega, tekitas rõõmujoovastust ja pani rahva südamest kaasa rokkima. Ei heidutanud halvatud liiklus, halb ilm ega pikad järjekorrad, mida tihedamalt rahvast lava ees rüseles, seda suurem oli vaimustus.

Mõistagi oleme tänaseks palju rohkem näinud ja kogenud ning eks ole paratamatu, et publiku sarnaseks muutuvad ka peod. Rohkem kui muusikast räägitakse suveüritustest muljetades pigem korraldusvigadest, häirivalt käituvast kontingendist, tehnilistest puudujääkidest ja pakutava toidu ebatervislikkusest.

Laia spektriga festivalidel, mis pakuvad meelelahutust «igale maitsele», on küll jätkuvalt palju külastajaid, kuid jäävad vaatamata kättesaadavusele ja taskukohasusele ilma sellest osast publikust, kes eelistaks midagi konkreetsemat ehk nišifestivali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles