Tõnis Mägi «TUNDMATU MÄGI» ehk tuntud Tõnise vähemtuntud lood

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÕNIS MÄGI - TUNDMATU MÄGI (2016) CD
TÕNIS MÄGI - TUNDMATU MÄGI (2016) CD Foto: plaat

Miks «TUNDMATU MÄGI»? Esmalt seetõttu, et plaadile on koondatud salvestused aastatest 1990 kuni 2015. Iseenesest ei ole selles midagi märkimisväärset, ent kahtlustan, et pole ülearu palju neid, kes pärast väsitavat tööpäeva kütaks oma vinüülimängija kuumaks ja kuulaks 1990ndast pärit LPd «Tõnis». 

Et selliste fännide elu lihtsamaks teha, on plaadile «TUNDMATU MÄGI» jõudnud kaks bändiga 777 salvestatud lugu: «Uus Jeruusalemm» (T. Mägi ja O. Arder) ja «Sõpradele» (R. Jürjendal ja V. Kangur).  

Teine «tundmatu» on 2006. aastal ilmavalgust näinud CD «2teist», mis polnud müügiks, vaid mõeldud ühe ravimifirma töötajatele ja klientidele jõulukingiks. Kuigi Mäe hääl ja Juhan Viidingu sõnad on alati nauditavad, ületab «Külaline välismaalt» minu maitse jaoks talutava kummalisuse lati kõrge kaarega ja koos looga «Tsirkuses» võinuks nad sinna kingiplaadile jäädagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles