Raadio Laste Laulustuudio tütarlastekoor võitis koorifestivalil esikoha

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio Laulustuudio tütarlastekoor Vene Kultuurikeskuse laval 2014
Raadio Laulustuudio tütarlastekoor Vene Kultuurikeskuse laval 2014 Foto: Margus Mängel

Raadio Laste Laulustuudio tütarlastekoor võitis esikoha lastekooride kategoorias ning teise koha rahvamuusika kategoorias 34. rahvusvahelisel Cantonigrose muusikafestivalil Kataloonias.

Koor esitas konkursil ja kontsertidel peamiselt Eesti muusikast koosneva kava, kõlasid Riho Esko Maimetsa, Veljo Tormise, Cyrillus Kreegi, Tõnis Kaumanni, Kadri Hundi jt teosed. 

Konkursil võistles 27 koori ja tantsurühma Valgevenest, Brasiiliast, Katalooniast, Slovakkiast, Sloveeniast, Eestist, Prantsusmaalt, Ungarist, Iirimaalt, Lätist, Moldovast, Montenegrost, Nepalist, Poolast, Venemaalt, Tšehhist, Türgist, Venetsueelast ja Hiinast. Rahvamuusika kategoorias võistles 19 koori, lastekooride kategoorias kuus koori. 

Cantonigrose festivalil osalesid edukalt ka Üle-Eestiline Tütarlastekoor (dirigendid Ave Sopp ja Vilve Maide), kes sai III koha lastekooride kategoorias ning rahvatantsuansambel Sõprus (juhendaja Agne Kurrikoff-Hermann), kes sai III koha tantsurühmade kategoorias.

Koore hindas rahvusvaheline žürii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles