Vene Teater riigilt täiendavat toetust ei saa (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene teater.
Vene teater. Foto: Stanislav Moshkov

Kultuuriministeerium on enda kinnitusel taganud Vene Teatrile piisava tegevustoetuse, mistõttu teater riigilt täiendavat toetust ei saa, kuigi viimane seda taotles.

«Kultuuriministeeriumi kunstide osakonna asekantsler Hillar Sein on kohtunud SA Vene Teatri direktori ja nõukogu esimehega ning Vene Teatri direktor on kinnitanud, et kohustuste täitmisega teatril probleeme ei ole,» ütles kultuuriministeeriumi pressiesindaja Aneth Rosen BNS-ile. «Kultuuriministeerium on taganud Vene Teatrile piisava tegevustoetuse, mille suurus on etteulatuvalt teada. Käesoleval aastal oli tegevustoetuse suurus 1 974 351 eurot.»

Täiendavate sissetulekute ning nendega seotud tegevuste planeerimise eest vastutab Roseni sõnul teater. «Kui eelarvevahendid nõuavad teatavaid ümberkorraldusi, siis saab teatri juhtkond neid vastavalt ka teha,» sõnas Rosen. Kultuuriministeeriumi jaoks on tema kinnitusel oluline, et muudatuste tulemusena teatri sisuline tegevus ei kannataks ja teater oleks võimeline pakkuma kõrgel kunstilisel tasemel kultuurielamust, millest annaks tunnistust ka kasvav külastajate arv.

SA Vene Teatri nõukogu esimees Jaak Allik saatis kultuuriminister Indrek Saarele pöördumise, milles palub kultuuriministeeriumi ja rahandusministeeriumi abi teatri eelmise aasta eelarves oleva 115 329 suuruse miinuse katmisel. Eelarve puudujäägi põhjustas nõukogu valearvestus tulude planeerimisel, kuna teater planeeris tuludesse eraisiku annetuse, mis eelmisel aastal jäi tulemata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles