Eestist pärit artistid vallutavad New Yorki (1)

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Reflection Spectrum»
«Reflection Spectrum» Foto: Pressifoto

Juuli lõpus toimub New Yorgis Times Squari juures etteaste «Reflection Spectrum», mille üks lavastajatest ja koreograafidest on Eestist pärit Diina Tamm ning videoinstallatsioonide koostaja digitaalkunstnik Valev Laube.

«Reflection Spectrum» on interaktiivne etteaste, mis seob endas koreograafia ja videokunsti. Sisu keskendub enesepeegelduse erinevatele aspektidele, loomaks vaatajale võimaluse saada osa eneseavastamise protsessist. Tamme ja Laube koostööna valminud etenduse üks osa kannab alapealkirja «Kaleidoscopic Minds» ning keskendub peamiselt inimese mina-pildile.

«Kindlasti on paljud inimesed omaette mõelnud, kas meie tõeline olemus on selline nagu seda ise tajume või hoopis millisena ümbritsevad inimesed meid näevad,» arutles Diina Tamm. «Minu kauaaegne unistus on olnud esitada sellise mastaabiga lavastus New Yorgis.  Siiani olen teinud väiksemaid projekte ning aidanud kaasa erinevates etteastetes. See, et meie töö valiti konkursist välja tundub lihtsalt uskumatu,» lisas ta.

Tamme ja Laube etteaste toimub kohas nimega Anita’s Way, kus erinevatel artistidel on võimalus läbi konkursi oma töid esitada. Konkursil kandideerivad aastaringselt erinevad artistid üle maailma, kelle hulgast valitakse välja parimad oma töid esitama publikule. Etenduses teeb kaasa rahvusvahelise taustaga professionaalsete tantsijate koosseis, kus esinejaid on nii USAst, Austraaliast, Saksamaalt, Rootsist, Jaapanist ja Prantsusmaalt.

Diina Tamm on Tallinnast pärit New Yorgis elav vabakutseline tantsija ja koreograaf, Valev Laube on Võrumaalt pärit Ameerikas elav kunstnik ja muusik.

Etendused toimuvad 26. ja 27. juulil  kell 16.30 ja 18.00 Anita's Way laval 135W 42nd Street, New York NY 10036. Sissepääs on tasuta!  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles