Festival, mis toimub ilusa järve ääres

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leigo Järvemuusika

Sel nädalavahetusel on põhjust Lõuna-Eestisse sõita, sest kõik huvitavad kultuurisündmused leiavad aset just seal. Tartus toimub armastusfilmide festival tARTuFF, Põlva mändide all Intsikurmu muusikafestival ja Lutike külas Leigo Järvemuusika.

Leigo talu, kus toimub Järvemuusikafestival juba 19. korda, asub Tartust vaid pooletunnise autosõidu kaugusel. Eriti mugavaks teeb asja veel see, et Tartust ja Tallinnast käivad isegi eribussid. Seega, ilusa järve äärde kaunist muusikat pääsevad kuulama isegi need, kellel autot ei ole või sellega mingil põhjusel sõita ei taha.

Leigo programm on tänavu põnevam kui kunagi varem. Lavale astub näiteks ansambel Estonian Voices, Estonian Cello Ensemble, Kremarata Baltica, kaunis viiuldaja Miina Järvi jt.

Spetsiaalselt Leigo Järvemuusikaks on kokku kutsutud ka Leigo Festivaliorkester, mida dirigeerib maailma üks tunnustatumaid eesti dirigente Risto Joost.

Sellel, kes tahab võtta suvest viimast, tasub kindlasti kiigata Leigole, Intsikurmule või Tartusse. Ilmateade lubab nädalavahetuseks küll vihma, aga milleks siis kummikud ja vihmakeep tehtud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles