Tartu Mänguasja muuseumis esietendub suvelavastus «Pettsoni ja Finduse rebasejaht»

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kirke Ert
Copy
Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodu hoovil esietendub suvelavastus.
Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodu hoovil esietendub suvelavastus. Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Reedel, 12. augustil esietendub Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodu hoovil Teatribussi suvelavastus «Pettsoni ja Finduse rebasejaht».

Teatri Kodu programmijuhi Annika Haga sõnul on tegemist muusikalise koguperetükiga, milles on nalja, naeru ja parajalt põnevust. «Kuna meie külastajad küsivad väga sageli, kas suvel ka saab teatrisse tulla, otsustasime sel aastal hooaja varem avada. Meie poolt oli ilus ja eriline keskkond, lavastaja Marko Mäesaarelt hea idee ning nii sündiski suvelavastus,» selgitas Haga.

Lavastus «Pettsoni ja Finduse rebasejaht» põhineb Sven Nordqvisti fantaasiarohkel ja lõbusal lool, mis räägib eraklikust vanakesest Pettsonist ning tema erakordselt elavaloomulisest kassist Findusest. Loo on eesti keelde tõlkinud Ülle Kiivet, dramatiseerinud Urmas Lennuk, kunstnikutöö tegi Marge Martin ja lavastas Marko Mäesaar.

Näitlejatena astuvad hoovilavale Margus Grosnõi Rakvere Teatrist ning Meelis Sarv, Katrin Kalma ja Marko Mäesaar.

Teatribuss annab muuseumi hoovil kümme etendust. Etendused toimuvad 12., 16., 18., 19., 21., 23., 24., 25., 26. ja 27. augustil.

Tagasi üles