Kinodesse jõuab Rain Rannu guerilla-meetodil tehtud film «Ameerika suvi»

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsieluline kömöödia «Ameerika suvi».
Tõsieluline kömöödia «Ameerika suvi». Foto: Indrek Arula

Alates 9. septembrist jõuab kinodesse üle Eesti road-movie sugemetega komöödia  «Ameerika suvi», mis põhineb Eesti tudengite tõestisündinud lugudel Ameerika Ühendriikides ukselt-uksele raamatuid müües.

«Ameerika suvi» on Eesti esimene täispikk USA­s üles võetud mängufilm, mis on filmitud guerilla-meetodil — väike entusiastlik meeskond, 18-tunnised võttepäevad, käepärased rekvisiidid ja filmimine tavaliste inimestega nende igapäevakeskkonnas California ja Nevada kõrbelinnades.

Karismaatiline müügikunn Norris (Kristo Viiding), hädavaresest motivatsiooniraamatute fänn Alan (Jarmo Murumaa), seiklushimuline Läti tüdruk Anna (Helena Pruuli) ja kõige suhtes skeptiline Eesti poiss Martin (Einar Kuusk) leiavad end 8000 kilomeetri kaugusel kodust, Ameerika kõrbelinnas, ukselt uksele raamatuid müümas. Neile lubati elu seiklust ja võimalust teenida palju raha — kuid kas kõik ikka on nii nagu paistab?

Režissöör ja stsenarist on Rain Rannu, operaator Indrek Arula, heli Markus Andreas. Rannule on see esimene mängufilm.

Tõsieluline komöödia «Ameerika suvi» on kinodes alates 9. septembrist 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles