Kapten Ameerika valati pronksi

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Ameerika on neli meetrit kõrge ja kaalub tonni.
Kapten Ameerika on neli meetrit kõrge ja kaalub tonni. Foto: AFP / Scanpix

Superkangelase Kapten Ameerika 75. sünnipäeva puhul avati New Yorgis Prospect Parkis tema ausammas.

Ligemale nelja meetri kõrgune pronkskuju paikneb Brooklynis, kus Steve Rogers ehk Kapten Ameerika olevat koomiksi järgi sündinud. Sambal on ka tsitaat filmist «Kapten Ameerika: Esimene tasuja», milles Steve Rogers (Chris Evansi kehastuses) kinnitab, et on pärit Brooklynist («I´m just a kid from Brooklyn.»).

Kõigile uus kuju siiski ei meeldi. The New York Post kirjutab, et osa inimeste arvates rikkuvat see ära Prospect Parki ilu, samuti polda rahul sellega, et tegu on Marveli korporatsiooni reklaamiga, mis ei sobi avalikku parki.

Õnneks jääb sammas Hollywood Reporteri andmetel oma praegusele kohale vaid paariks nädalaks. Pärast seda viiakse see ajutiselt meelelahutuskeskuse Barclays Center ette ning seejärel leiab see oma koha tehnoloogiakeskuse Bed Bath & Beyond juures. Samba lõplikust asukohast pole veel teatatud.

Foto: AFP / Scanpix

Esimene Kapten Ameerika koomiks ilmus 1941. aastal. 2011. aastal tuli välja film «Kapten Ameerika: Esimene tasuja», milles nimitegelast mängib Chris Evans ja mille viies osa «Kapten Ameerika: Kodusõda» jõudis ekraanidele tänavu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles