Kui kaugele suudad sa voolata?

Risto Kozer
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detroiti techno-legend Jeff Mills
Detroiti techno-legend Jeff Mills Foto: Risto Kozer

Äsja lõppenud Flow’ festivali urbanistlik linnak ja programm koosnes sellel aastal üsnagi kalambuursetest loosungitest, mille peamine sõnum oli «How Flow Can You Go?» ehk «Kui kaugele sa voolata (kulgeda) suudad?». Teadupärast on see lause pärit räpigrupi Public Enemy loost «Bring The Noise», taasmõtestades 1990ndate räpi tänavažargooni nüüdisaegse popkultuuri kontekstis.

Seekord pakkus Flow’ programm peale tavapärase edm’i, techno, popi ja räpi ka etnilist maailmamuusikat, džässi ja rariteetset klassikat, mida laupäevasel päeval üheksal laval kuulata sai. Kuid Flow pole mitte ainult muusikafestival, vaid pigem üks terviklik linnakorralduslik ja hästi organiseeritud eksperiment, kus ennast muusika, toidu, disaini, kunsti ja arhitektuuri valdkonnas harida saab.

Laupäeva pärastlõunal astus 360-kraadisel panoraamsel õhupallilaval üles Soome musta džässi kvintett Kalevi Louhivuori Quintet, kelle esinemine vaatamata tuulele ja vihmale huvilisi nagu tolmuimejaga kuulama tõmbas. Tüübid ise peavad enda mõjutajateks 50ndate–60ndate Miles Davise ja Duke Ellingtoni loomingut, nende lugudes ei jäänud aga märkamata ka tumedam ja abstraktsem pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles