Moskva teater teeb kummarduse Georg Otsa kogu Venemaal kuulsaks teinud filmile «Mister X»

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Ots filmis «Mister X».
Georg Ots filmis «Mister X». Foto: Kaader filmist

Moskvas tegutsev Muusikaliteater toob oktoobris välja lavastuse «Tsirkuseprintsess», mille oluliseks inspiratsiooniallikaks on 60 aasta tagune mängufilm «Mister X», kus peaosa mängib Georg Ots.

«Ma lihtsalt armusin sellesse filmi,» ütles «Tsirkuseprintsessi» lavastaja, nimeka Kanada nüüdistsirkuse trupi Les 7 doigts de la main juht Sébastien Soldevila Vene pressile. Kanadalase kutsusid Venemaale lavastama ja tutvustasid talle ka filmi Muusikaliteatri juhid.

Soldevila sõnul on «Mister X» sama oluline osa nõukogude kultuuripärandist nagu «West Side´i lugu» Ameerika omast ja sellepärast on lavastuse eesmärk säilitada filmis sisalduvat nostalgilist elementi.

Peagi esietenduvat «Tsirkuseprintsessi» on nimetatud ka uue põlvkonna muusikaliks. Tegijate väitel lõhutakse selles kehtivad žanristereotüübid ja sulatatakse kokku operett, muusikal, draama, tants ja uus tsirkus.

Juli Hmelnitski film «Mister X», mis põhineb Imre Kálmáni operetil «Tsirkuseprintsess», valmis 1958. aastal. Film tegi Georg Otsast legendi üle terve Nõukogude Liidu ja hiljem ei pääsenud ta ühelgi kontserdil esitamast Mister X-i aariat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles